Afgelopen vrijdag en zaterdag heb ik met  voormalig Grandprix ruiter en topcoach Bob Tenwolde samen met Grand Prix juryleden Mathie Boomaars en Jan Wolfs 12 nieuwe Zuid-Hollandse dressuurcombinaties geselecteerd voor het TTC Zuid-Holland talententeam 2016. Door goede begeleiding helpt het TTC Zuid-Holland talentvolle combinaties door te laten stromen naar de (inter)nationale top. De 14 amazones starten morgen al met hun intensieve talententrainingsprogramma.

De nieuwe dressuurtalenten zijn Sascha Heijmans met Golden Power Boy, Loes Versteeg met Confidence, Inez Waalwijk van Doorn met K. Eiard, Tatum Nugteren met Bono S, Kiki Romney  met Komeet, Kelly de Langen met Forte, Isabelle Kleijn met Falcon’s Cyrano, Tess Verkade met De Vito II, Sarah van Oosterbosch met  Icoon, Bo van den Heuvel met Bella Johnson, Emily Schrier met Stella en Emma Luersman met Pentagon. Bijzonder is dat Sascha Heijmans, met verschillende pony’s deel uitmaakt van zowel het springtalententeam Zuid-Holland 2016 als het dressuurtalenteam 2016. Sascha Heijmans afgelopen jaar ook al deel uit van het TTC Talententeam. Van het afgelopen seizoen hebben Shanna Baars en Laura Verhagen zich opnieuw gekwalificeerd voor het TTC Talentenprogramma 2016.

De selecteurs zijn tevreden met het team van 2016. “ Er zitten een aantal pareltjes tussen”  aldus Grand Prix jurylid Jan Wolfs. En Bob en ik hebben er zin om met dit meidenteam aan het werk te gaan.

De selectiedagen bestonden uit een algemene beoordeling en een finale. Dit jaar was de finale extra moeilijk, 18 finalisten moesten een proef rijden. Dit gaf extra spanning bij de deelnemers maar op deze manier werd voor ons duidelijk wie er met spanning om kon gaan.
Ieder talent volgt deze zomer een intensief programma. Ze krijgen begeleiding op rijtechnisch, voeding, fitheid van de ruiters en hoe om te gaan met (social) media.