Paardrijden is mijn tweede natuur …                             

Sinds mijn zevende rijd ik paard en op mijn tiende ben ik wedstrijden gaan rijden. Aangezien ik geen natuurtalent was, had ik in het begin veel moeite om de dressuur onder de knie te krijgen. Dat dwong me om na te denken over de beste manier om de dingen te verwoorden. Want door wat ik leerde onder woorden te brengen, kon ik er een gevoel bij ontwikkelen. Dat heeft me geholpen tijdens mijn topsportcarriere en helpt me bij de training en coaching die ik geef. Mijn leerlingen in Spanje, Amerika en zeker ook in Nederland profiteren ervan dat ik in vrij eenvoudige woorden duidelijk kan maken wat ik bedoel.

De basis van mijn opleiding en aanpak is respect voor het paard en respect voor de ruiter. Mijn persoonlijke gedachte over het trainen is: “een goede trainer past zich aan de leerling en het paard aan.” Want iedereen is anders, reageert anders, heeft andere kwaliteiten en ook een andere manier van leren. Doordat ik reeds tientallen jaren intensief paard rijd en les geef, stel ik in 5 minuten vast waar het probleem ligt en kan ik het oplossen voor ruiter en paard.

Mijn leerlingen vertellen mij nu dat zij veel plezier hebben in de les vanwege mijn handige oplossingen en een flexibele aanpak van de veel voorkomende problemen.

Sinds een aantal jaren gebruik ik de wetenschap als basis voor een betere benadering van het paard in de training.

Mental Coaching

Naast het geven van trainingen besteed ik ook steeds meer tijd aan het coachen van mensen. Mental coaching is een onderwerp dat vaak voorbij komt, maar ook coach ik mensen met angst en\of stress.

Ik word er ontzettend blij van als ik iemand kan helpen zich beter te voelen, niet alleen op de paardenrug maar ook in het dagelijks leven.

360º paardensport

Cursus stress en ontspanning

CURSUS ONTSPANNEN PAARDRIJDEN EN MENTAL COACHING

Tegenwoordig heeft bijna iedereen last van stress. Je hoort zoveel mensen om je heen zeggen […]