Optimaal mentaal presteren, haal op wedstrijd het beste uit jezelf en je paard

Herken je dit?

Je gaat weer op wedstrijd maar je hebt er al enorme stress van als je eraan denkt. Eigenlijk wil je niet, maar het is toch ook weer je droom om goed te presteren samen met jouw paard. Je vindt jezelf niet goed genoeg, anderen vind je altijd beter.  Je weet eigenlijk wel dat je het kunt, maar het lukt alsmaar niet om het beste uit jezelf en je paard te halen….

Of: Je hebt er helemaal zin in om op wedstrijd te gaan en de voorbereiding gaat prima. Je paard loopt fijn en je hebt er alle vertrouwen in… Tot de dag van de wedstrijd aanbreekt:

Je denkt dan: Ik hoop zo dat ik dit keer succes heb… Als ik maar niet weer problemen krijg dat mijn paard de baan weer niet door wil omdat hij iets engs ziet… Ik hoop dat hij dit keer een beetje rustig is tijdens het losrijden…En ik hoop dat ik er dit keer nou eens aan durf om te rijden zoals ik dat thuis doe… Zo zonde elke keer!

Presteren in de ring, hoe doe je dat?

Dit zijn slechts een paar voorbeelden wat er kan gebeuren als je op wedstrijd gaat. Wij verwachten van onszelf en ons paard een top prestatie in de wedstrijdring, zonder dat we eigenlijk de kennis hebben hoe dat mentaal werkt. Hoe werken je hersenen en je lichaam als er stress en spanning in het spel is? Hoe werkt dat eigenlijk bij je paard, neemt hij altijd jouw spanning over en wat betekent dat voor hem? Hoe werken de hersenen van je paard eigenlijk, waar moet je dus rekening mee houden? Door kennis hiervan kun je veel betere keuzes maken, niet alleen op de wedstrijddag maar ook de week ervoor.

In mijn boek vertel ik je alles wat je moet weten over jouw lichaam en jouw hersenen en de werking ervan met stress en spanning. En uiteraard leg ik je precies uit hoe jouw paard reageert op jouw spanning en ook hoe zijn hersenen werken en wat voor effect dat heeft op zijn lichaam.

Ik beschrijf alles wat je moet weten om een persoonlijk mentaal plan te ontwikkelen, dat echt perfect past bij jou. Ook deel ik alles wat ik zelf heb geleerd, mijn ervaringen, maar ook wat je absoluut NIET moet doen. Leer van mijn fouten…Ik heb duizenden proeven gereden, vanaf B niveau tot en met de Wereldbekerfinale Grand Prix. De methode die ik daarbij heb ontwikkeld, heeft zich meer dan bewezen, niet alleen bij mij persoonlijk, maar ook bij vele ruiters die ik heb geholpen om beter te gaan presteren. Of zoals Rico Schuijers, sportpsycholoog van het Olympisch team zegt:

“Ik ken Barbara Koot als een van de personen in de paardensport die heel goed begrijpt dat en hoe mentale processen een invloed hebben op ruiter EN paard. Hoe zij deze twee gebieden combineert is veelbelovend.’’

Heb je interesse in mijn boek? Het is inmiddels in de voorverkoop en de helft van de boeken is al weg. Wacht niet te lang dus met bestellen. Stuur mij een mail met je adresgegevens en ik zorg ervoor dat je er een kunt bemachtigen. Mail naar: info@barbarakoot.nl Ik verwacht het boek tussen 8 en 15 december binnen te hebben. Ga naar mijn FaceBook pagina als je op de hoogte wil blijven.

Bestel NU